Online játék blog

Online Játékok Blog


Add a Startlaphoz     Olvasták: 1679 alkalommal

Anno 1404: Venice

Admin | 2018-05-21 04:59:45 | Anno 1404: Venice, Max Design, városépítő stratégiai játék, stratégiai játék

1998-ban jelent meg az Anno 1602 című játék, a Max Design fejlesztésében. Akkor még senki sem gondolta volna, hogy mivé növi ki magát ez a játék.

1998-ban jelent meg az Anno 1602 című játék, a Max Design fejlesztésében. Akkor még senki sem gondolta volna, hogy mivé növi ki magát ez a játék.Anno 1404: VeniceAz Anno 1404 2009-ben került a boltok polcaira, a sorozat legújabb darabjaként. Először erről írok röviden, hogy az Anno 1404: Venice érthető legyen. Ez a játék, alapvetően, egy kereskedelemre épülő, városépítő stratégiai játék, méghozzá 2009-ben, a legjobb. Ebben a városunk fejlesztésén és a pénzügyi egyensúlyának megteremtése mellett kezelni kell a felfedezéseket, a szövetséges államok igényeinek kielégítésére, vagy éppen a háborúkat. Azonban a játék fő mozgatórugója egyértelműen a kereskedelem, ami kizárólag hajókkal történik. Képesek vagyunk a a térképen látható végtelen vizeket bejárni, bárkivel tudunk beszélgetni és vásárolhatunk is tőle. A lényeg, hogy a kitűzött célunkat elérjük.
Rendkívül precízen be lehet állítani a kereskedési rendszert, valamint a pontos gazdasági menedzsment lehetővé teszi, hogy gyorsan megszeressük a játékot. Arról nem is beszélve, hogy a játék hangulata egyedülálló. A grafikára sem Anno 1404: Venicelehet panasza senkinek, sokszor animációs filmeket felidéző jelenetek tarkítják a játékot.
Nos ehhez a játékhoz érkezett meg az első kiegészítő a Venice.

Az Anno 1404: Venice újdonsága, hogy megjelentek a kémek és a tanácsházak. Persze ezen kívül sok új apróság is felfedezhető, mint hajók, díszítőelemek, virágágyások, vulkáni szigetek és a becsületpont beváltó helyek.
Azonban kétségtelenül a kémek hozzák az újabb játékélményt. Velük, ugyanis megmérgezhetjük az ellenfeleink mindennapjait. Ez úgy működik, hogy az emberünk beköltözik a másik város egyik házába és ott némi (nem kevés) pénz ellenében elkezd rendetlenkedni, ha kiadjuk a parancsot. Attól függően, hogy hol lakik a kémünk, hatalmas károkat képes okozni. El lehet érni, hogy az ellenfél városában csökkenjen a lakosság morálja. Mindezt azonban óvatosan (mintegy kém) kell végezni, mert ha lelepleznek, akkor az eddigi eredményeinket felszámolják. Anno 1404: VenicePersze, ugyan ezt az ellenfelünk is megteheti velünk. Ez ellen, csak úgy lehet védekezni, ha a lakosságra odafigyelve, megpróbálunk minden igényt kielégíteni.
A másik jó dolog, amit már említettem a tanácsháza intézménye. Először is elismerést kell szerezni az adott városkában, majd kellő mennyiségű pénzt felajánlva irányítást át tudjuk venni. Ehhez azonban nem kevés pénzre lesz szükségünk. Persze az ellenfelek is megtehetik, sőt minket is kivásárolhatnak a városból, ezért nagyon oda kell figyelni.

Ebben a játékban jelent meg először a többjátékos mód, ami rendkívül élvezetes. A séma mit sem változik, azonban az ellenfelek itt már hús-vér emberek. Lehetőség van egymás ellen is játszani, de a közös munkának is megteremtették a lehetőségét. Összefogva a barátokkal a feladatokat megfelelően elosztva, igazán jókat lehet játszani.

Összefoglalva, az Anno 1404: Venice a stratégiai játékokat kedvelőinek egy kötelező darab. A többjátékos módnak köszönhetően rendkívül szórakoztató, de egyedül is élvezetes és szórakoztató.

Anno 1404: Venice
Anno 1404: Venice
Anno 1404: Venice
Anno 1404: Venice

© 2013 H Stúdió  Online Játék Blog   |   H Stúdió   |   e-mail   |