Online játék blog

Online Játékok Blog


Add a Startlaphoz     Olvasták: 679 alkalommal

Lego Indiana Jones: The Original Adventures

Admin | 2018-05-21 04:59:22 | Lego játék, Lego Indiana Jones, Lego kalandok, Lego videojáték

A játék 2008-ban jelent meg, de a rajongók szerint ez az eddigi legjobb Lego játék, ami piacra került. Ezért gondoltam, hogy röviden bemutatom ezt a videojátékot.

A játék 2008-ban jelent meg, de a rajongók szerint ez az eddigi legjobb Lego játék, ami piacra került. Ezért gondoltam, hogy röviden bemutatom ezt a videojátékot.

Lego Indiana Jones: The Original AdventuresA játék az első három Indiana Jones filmet dolgozza fel, ezek kalandjait élhetjük át ismét, ezúttal Lego figurákkal. A történések hűen követik a filmbeli eseményeket, így aki látta azokat, annak már olyan nagyon nem is lehet nehéz dolga. Az átvezetők jól sikerültek, humorosak, jókat lehet rajtuk szórakozni. Ami érdekessé teszi, hogy nem beszélnek a figurák, hanem grimaszolnak és mutogatnak.
A Lego Indiana Jones 3 fejezetből áll, mindegyikben egy-egy film eseményét dolgozták fel. Minden fejezetben 6-6 pálya vár ránk. Igaz a multiplayer az hiányzik belőle, viszont megtalálható a kooperatív mód. Ennek a nagy előnye, hogy a barátunkkal együtt tudjuk a pályákat végig csinálni. Ugyanis a legtöbb esetben kettő karaktert kell irányítani, néhány esetben három. Aki egyedül szeretné végigjátszani, annak nincs más lehetősége, hogy a másik szereplőt hagyja, hogy a gép irányítsa. Viszont itt jön a képbe a kooperatív mód. Ebben az esetben a barátunk tudja irányítani a segítséget.
A sztori módban a két figura egyike, minden esetben, maga Indiana Jones, míg a másik a pályától függő. A szereplőknél szinte mindig találhatunk valamilyen speciális eszközt, amik sokszor a továbbjutás záloga is egyben. Akinél nincs eszköz, annak a tulajdonságai között találhatunk olyat, ami fontos lehet, egy adott szituációban.

Lego Indiana Jones: The Original AdventuresA játékmenete nagyrészt megegyezik a Lego Star Wars játékokban megismertekkel. A feladat, hogy elérjünk a pályák végére, miközben a lehető legtöbb Lego elemet szedjük össze. Mindent le tudunk rombolni, ami Lego kockákból lett megépítve a játékban. Ezekből lehet kinyerni az összegyűjtendő elemeket. Akinek ez nem lenne elég, az extra küldetésként, az elrejtett kincsesládákat is felkutathatja. Ezeket furfangos helyekre rejtették és nem a legkönnyebb összeszedni. Pályánként 10 darabot lehet összeszedni, ami valljuk be nem a legkönnyebb feladat.

A kalandozások során az akció és a logikai feladatok felváltva találhatóak meg. Legtöbbször van idő kigondolni, hogy miképpen teljesítsük az adott feladatot. A megoldandó problémák nem túl bonyolultak, hiszen a játék inkább a fiatalabb korosztályt célozza meg, nekik is fontos a sikerélmény. Mindezek ellenére szórakoztatóak. Ami még érdekesebbé teszi a dolgot, hogy az állatok hátára fel lehet ülni és lovagolni rajtuk, valamint a járművek is használhatóak. Igaz nagyon ritka alkalom, hogy ezek valamelyike szükséges a továbbjutáshoz, viszont remek móka.

Lego Indiana Jones: The Original AdventuresA küldetések között visszamehetünk az egyetemre, ahol Indiana Jones tanít. Itt lehet új szereplőkre szert tenni, vásárolhatunk spéci képességeket és eszközöket, megnézhetjük az összekötő kisfilmeket, valamint kiválaszthatjuk, hogy a következő pályát milyen módban szeretnénk teljesíteni.

A Lego sorozat, mindenképpen kiemelkedő darabja, ami szórakoztató, kelőképpen humoros, látványos. Amit a stílus megkíván azt messzemenőkig hozza. Én nem csak a Lego játék fanatikusoknak ajánlanám ezt a játékot!

Lego Indiana Jones: The Original Adventures
Lego Indiana Jones: The Original Adventures
Lego Indiana Jones: The Original Adventures

© 2013 H Stúdió  Online Játék Blog   |   H Stúdió   |   e-mail   |