Online játék blog

Online Játékok Blog


Add a Startlaphoz     Olvasták: 1881 alkalommal

Mass Effect

Admin | 2018-05-21 05:03:16 | Mass Effect, akció-szerepjáték, Shepaerd parancsnok, Citadel, Normandy

Összefoglalva a játék nagyon jól össze van rakva, remek a grafika és a hang is. A fő küldetést bő 10 óra alatt, míg a mellékszálakkal közel 35 órát lehet játszani.

Miről is szól ez a játék?
Röviden a történet:
Mass Effect
Ez a játék, a távoli jövőben játszódik, amikor is az emberiség elkezdi meghódítani a galaxist. Az egyik bolygón, egy ősrégi űrhajó roncsait találják és annak vizsgálata közben támadás éri őket. A Turian faj ostromát csak egyetlen űrhajó képes túlélni, ami visszaindul a Földre. A menekülő hajót
követik, azonban a bázis közelében már egy jól felfegyverzett armada várja az idegeneket. Ettől megrettenve, a Turian nép kénytelen az emberekkel békét kötni. Ezek után derül ki, hogy a galaxis nem is üres, több mint egy tucat ismert faj lakja. Az emberiséget, egyenrangú félként fogadja be az intergalaktikus közösség.
A történet ezen események után, jó néhány évvel később kezdődik, amikor Shepard parancsnok egy izgalmas küldetést kap, hogy derítsen fel, egy nagyon régi jelzősugarat. A feladat elvégzéséhez megkapja a legmodernebb és a leggyorsabb űrhajót, ami a Szövetség rendelkezésére áll, mégpedig a Normandy-t. Amikor Shepard parancsnok és legénysége megérkezik a helyszínre, meglepve tapasztalja, hogy rajta kívül mást is érdekel a jelzés. A Turian nemzetség, Saren nevű képviselőjét találja ott, aki mindenre hajlandó, hogy a fénysugár titkára ne derüljön fény.

A játékba itt kapcsolódhatunk be, úgy, hogy Shepaerd parancsnokot tudjuk irányítani. A Mass Effect három részre tagolódik. Először információgyűjtés, második a test a test elleni harc, végül pedig a járművek csatája. Azonban, aki arra gondol, hogy ez egy harmadik személyű lövöldözős játék, az nagyot fog csalódni. Érdemes, mindazoknak, akik először játszanak a Mass Effect játékkal, a kiképzést végigcsinálni, ahol az alapokat lehet elsajátítani.

Mass Effect
Amikor megérkezünk a Citadelre, az intergalaktikus közösség központjába, rendkívül sok információval találjuk magunkat szembe. Itt fontos megjegyezni, hogy a játékhoz, szinte elengedhetetlen a jó angol tudás. Ugyanis ezen a mesterséges bolygón szinte mindenkivel beszélgetésbe elegyedhetünk. Itt kiderülhet számunkra, hogy mit is jelent a bolygóközi politika és a rasszizmus. Megismerhetjük a fajok gondolkodásmódját, vérmérsékletüket és az élettörténetüket. Ekkor gyűjthetünk információt a küldetésünkkel kapcsolatosan is. A legénységünk nem csak emberekből áll, hanem idegen életformák is helyet kapnak.

Az űrhajó elhagyása előtt választhatunk a legénység tagjai közül kettőt, hogy kit vigyünk magunkkal. Minden csapattársunk velünk együtt lép szintet és fejleszthetjük is. Azonban csak azokat, akik velünk vannak. Ha más karaktereket is szeretnénk fejleszteni, akkor legközelebb azokat kell vinni.
Parancsokat adhatunk a csapatnak, hogy támadó, vagy védekező állást vegyenek fel, ez lehetőséget biztosít a stratégiánk alkalmazására. Az időt megállítva van lehetőség megadni, hogy ki, mivel és mit támadjon. A saját képességeink használatára is ilyenkor van lehetőség. A gyógyítás a medigel-el hajtható végre. Ezzel azonban csak óvatosan, mert a használatot követően, csak soká lesz ismét elérhető, viszont mind a három karakterünket gyógyíja. A ruhába épített gyógyító egységek aktiválásával az életenergia lassan visszatöltődik. Amennyiben orvos is van az egységben, az felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot.

A tárgylistán a fegyverek és a páncélokat lehet lőszertípusokkal párosítani és ellátni speciális tulajdonságokkal. Érdemes ezeket alaposan áttanulmányozni, hatalmas a választék és egy csata kimenetelét eldöntheti, hogy miképpen választunk.

A karakterünk megformálásánál hatféle kaszt áll a rendelkezésünkre. Vagy a fegyverekkel bánunk mesteri módon, vagy a technikai tulajdonságokat tekintjük elsődlegesnek, vagy a biotikus képességek lesznek fontosak. A másik három ezek keverékéből adódik össze. Szerintem érdemes a második háromból választani, mert így az indulásnál is, legalább kettő dolog lesz, amihez jól értünk.

A fő cselekményen kívül, rengeteg al-küldetést is tudunk teljesíteni a játékban. Ezekre a városokban, vagy a 160 bolygó valamelyikén kerül sor. Az ismeretlen planétákon, a Mako nevű járművel tudunk küldetéseket teljesíteni, vagy egy szondát leküldve a bolygóra, ritka és ezért értékes nyersanyagokat gyűjthetünk be.

Összefoglalva a játék nagyon jól össze van rakva, remek a grafika és a hang is. A fő küldetést bő 10 óra alatt, míg a mellékszálakkal közel 35 órát lehet játszani. Ez egy szerepjátéktól elég kevésnek tűnik. Viszont többször is neki lehet lendülni a játéknak, mert rengeteg döntést kell hozni menet közben, ami jelentősen befolyásolhatja a küldetésünket. Éppen ezért, kétszer ugyan azt a játékot nem játszhatjuk végig.
A Mass Effect a kategóriájában messze a legjobb játék, amit mindenkinek, aki szereti az akció-szerepjáték műfajt, egyszer mindenképpen ki kell próbálni.

Mass Effect
Mass Effect
Mass Effect
Mass Effect

© 2013 H Stúdió  Online Játék Blog   |   H Stúdió   |   e-mail   |